Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
sok z pomarańczy 2 łyżki
chałwa 50 g
amarantus ekspandowany 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem

Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobne kawałki.

Zalewamy sokiem pomarańczowym i podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż utworzą mus.

Do ciepłych jabłek dodajemy pokruszoną chałwę i dokładnie razem mieszamy. Studzimy.

Masę łączymy z amarantusem ekspandowanym, formujemy kuleczki i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 21.11.2016 00:53
dobre do kawy
Madzai 19.11.2016 14:18
Bardzo ciekawe
gosia56 19.11.2016 10:42
na pewno smaczne ;)
mysza75 19.11.2016 10:13
jakie świetne kuleczki
Edith85 19.11.2016 09:20
Jak z chałwą to muszą być pyszne
MagdalenaIC 19.11.2016 01:19
Muszą być pyszne :)
KORAL 19.11.2016 00:07
Mogą być smaczne :)
gusia1000 19.11.2016 00:03
Pyszne. Super.
Łukasz15 18.11.2016 23:47
Dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak