Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki daktylowo żurawinowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

daktyle 20 dag
żurawina suszona 50 dag
orzechy włoskie 20 dag
woda 50 ml
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki daktylowo żurawinowe

Daktyle i żurawinę wrzucić do miksera z wodą i zmiksować do uzyskania lekkiego syropu. Orzechy zmielić w maszynce do mielenia orzechów (mamy wtedy pewność, że nie będziemy mieć żadnej skorupki). Połączyć składniki do uzyskania dość jednolitej i gęstej masy. Uformować kulki i posypać kokosem. Wstawić do lodówki na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak