Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki a la bounty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 gram
cukier puder 6-8 łyżek
śmietana kremówka 150 ml
czekolada gorzka 200 gram
masło 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki a la bounty

Masło przełóż do rondelka i rozpuść. Następnie dodaj kremówkę,dokładnie wymieszaj. Do masła dodaj cukier puder oraz wiórki kokosowe. Masę dokładnie połącz i odstaw na bok do przestygnięcia.
Z masy kokosowej uformuj kulki, po czym wstaw je do lodówki na ok. 1 godzinę.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Kulki kokosowe wyjmij z lodówki i obtocz w czekoladzie.
Tak przygotowane kulki odstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 09.05.2017 08:55
wyglądają obłędnie!
Diana Rusiłowicz 20.02.2017 00:43
Moje smaki.
Bernadeta1 14.02.2017 18:09
pyszne słodkości
Janina 14.02.2017 15:28
Pyszności;))
sezamek 14.02.2017 13:06
ale pychota :)
mirosława4 14.02.2017 12:26
niebo w gębie :)
gosia1988 14.02.2017 12:07
coś dla mnie - uwielbiam :)
olkaaa 14.02.2017 12:06
muszę zrobić
AZgotuj 14.02.2017 11:51
fantastyczne!!!
RenataZ-et 14.02.2017 11:10
mega apetyczne!
mysza75 14.02.2017 10:51
mniam ale pyszne kuleczki
Mniam 14.02.2017 10:40
Lubię takie słodkości :)
Madzai 14.02.2017 10:34
Aż ślinka leci!
gosia56 14.02.2017 10:32
Ale bym zjadła na pewno pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak