Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki z dzikim ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 g
ryż dziki 50 g
jajko 2
natka pietruszki 2 gałązki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
bułka tarta pikantna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki z dzikim ryżem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować i odcedzić. Dodać jajka, posiekaną natkę, oprószyć solą ziołową i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kuleczki z dzikim ryżem foto
2
Formować kuleczki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Kuleczki z dzikim ryżem foto
3
Układać na ręczniku papierowym do osączenia oleju.
Krok 3 - Kuleczki z dzikim ryżem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 16.01.2014 10:12
pyszne kuleczki
Iwona56 05.01.2014 10:43
fajny przepis
bhb8 01.12.2013 21:43
Z chęcią bym spróbowała :)
Renata9 01.12.2013 20:49
smaczne jedzonko
Adam/ZUB3R 01.12.2013 20:48
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak