Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kuleczki sojowe ze szpinakiem

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja
250 g
szpinak
1 opakowanie
koperek
do smaku
Sklep Prymat
mąka
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki sojowe ze szpinakiem

Soję namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. Szpinak może być świeży w liściach lub mrożony. Koperku używam swojego z ogródka ususzonego. Do ugotowanej soi dodaję szpinak (jeśli świeży, to uprzednio umyty i pocięty na mniejsze kawałki i blanszowany). Do tego sól, pieprz i wszystko ładnie miksujemy blenderem. Formujemy kulki (ewentualnie na malutkie kotleciki) i obtaczamy w płatkach owsianych lub tartej bułce. Smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 02.04.2012 09:34
tez mi się bardzo spodobało!
caralajna 27.12.2011 12:03
super, podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak