Kuleczki sojowe ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soja

    250 g
  • szpinak

    1 opakowanie
  • koperek

    do smaku
  • mąka

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soję namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. Szpinak może być świeży w liściach lub mrożony. Koperku używam swojego z ogródka ususzonego. Do ugotowanej soi dodaję szpinak (jeśli świeży, to uprzednio umyty i pocięty na mniejsze kawałki i blanszowany). Do tego sól, pieprz i wszystko ładnie miksujemy blenderem. Formujemy kulki (ewentualnie na malutkie kotleciki) i obtaczamy w płatkach owsianych lub tartej bułce. Smażymy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malcik111 02.04.2012 09:34
tez mi się bardzo spodobało!
caralajna 27.12.2011 12:03
super, podoba mi się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat