Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki kokosowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko kokosowe 1/2 szkl
wiórki kokosowe 20 dag
cukier puder 3 łyżki
masło 8 dag
biała czekolada 10 dag
sok z cytryny do smaku
migdały 30-35 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki kokosowe

Kroki postępowania

1
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Mleko kokosowe zagotować, wsypać 15 dag wiórków, wymieszać, przykryć i ostudzić.
Krok 1 - Kuleczki kokosowe foto
2
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.

Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodają stopniowo płynną czekoladę.
Krok 2 - Kuleczki kokosowe foto
3
Pod koniec do masy dodać wiórki kokosowe, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub alkoholem, wymieszać.
Krok 3 - Kuleczki kokosowe foto
4
Z masy formować małe kuleczki wciskając w środek po 1 migdale.
Krok 4 - Kuleczki kokosowe foto
5
Obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.
Krok 5 - Kuleczki kokosowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 01.07.2017 01:13
Pięknie wyglądają zjadłabym takie
benka 30.06.2017 18:59
Świetnie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak