Kuleczki kokosowe

Kuleczki kokosowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko kokosowe

    1/2 szkl
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • cukier puder

    3 łyżki
  • masło

    8 dag
  • biała czekolada

    10 dag
  • sok z cytryny

    do smaku
  • migdały

    30-35 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kuleczki kokosowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Kuleczki kokosowe foto
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Mleko kokosowe zagotować, wsypać 15 dag wiórków, wymieszać, przykryć i ostudzić.
Krok 2 - Kuleczki kokosowe foto
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.

Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodają stopniowo płynną czekoladę.
Krok 3 - Kuleczki kokosowe foto
Pod koniec do masy dodać wiórki kokosowe, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub alkoholem, wymieszać.
Krok 4 - Kuleczki kokosowe foto
Z masy formować małe kuleczki wciskając w środek po 1 migdale.
Krok 5 - Kuleczki kokosowe foto
Obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

JulkaTomeczek 01.07.2017 01:13
Pięknie wyglądają zjadłabym takie
benka 30.06.2017 18:59
Świetnie wyglądają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat