Kule kajmakowe

Kule kajmakowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa krówkowa

    510 g
  • ryż preparowany

    100 g
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kule kajmakowe

W wysokim garnku rozpuścić masło,dodać masę kajmakową. wszystko dokładnie wymieszać i wsypać ryż preparowany. Masę dokładnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką. Gdy ryż będzie całkowicie oblepiony masą, zdjąć z ognia. Gdy masa przestygnie zwilżonymi rękami formować kule i włożyć do lodówki aby stężały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 01.07.2017 11:46
Jeden ze smaków dzieciństwa :)
katarzynka455 30.06.2017 22:21
bardzo lubię:)
Janina 30.06.2017 19:43
Pyszności;))
adelajda 30.06.2017 18:57
Smaki dzieciństwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat