Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kule kajmakowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 510 g
ryż preparowany 100 g
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kule kajmakowe

W wysokim garnku rozpuścić masło,dodać masę kajmakową. wszystko dokładnie wymieszać i wsypać ryż preparowany. Masę dokładnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką. Gdy ryż będzie całkowicie oblepiony masą, zdjąć z ognia. Gdy masa przestygnie zwilżonymi rękami formować kule i włożyć do lodówki aby stężały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.07.2017 11:46
Jeden ze smaków dzieciństwa :)
katarzynka455 30.06.2017 22:21
bardzo lubię:)
Janina 30.06.2017 19:43
Pyszności;))
adelajda 30.06.2017 18:57
Smaki dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak