Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kule cynamonowe (samoobracające się)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 500 gram
jajko 4 sztuki
mąka 300 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól do smaku
spirytus 1 łyżka
olej do smażenia
cukier 100 gram
cynamon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kule cynamonowe (samoobracające się)

Jajka roztrzepać dodać do nich serek homogenizowany i dokładnie wymieszać. Do powstałej masy dodać szczyptę soli, proszek do pieczenia, spirytus oraz stopniowo przesianą przez sitko mąkę. Wymieszać i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie łyżeczką deserową nakładać niewielką ilość ciasta i wykładać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor (zauważcie, że same się przekręcają). Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Kolejno obtaczać w cukrze wymieszanym z cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.01.2015 16:57
smakowite!!!
monika141 26.01.2015 16:09
pyszne pączusie
mirosława4 26.01.2015 15:56
smaczne są dopóki jeszcze nie wystygną :)
R'n'G Kitchen 26.01.2015 15:51
Muszę się skusić ,bo wieki już nie jadłem. Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak