Kule cynamonowe (samoobracające się)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    500 gram
  • jajko

    4 sztuki
  • mąka

    300 gram
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • spirytus

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • cukier

    100 gram
  • cynamon

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać dodać do nich serek homogenizowany i dokładnie wymieszać. Do powstałej masy dodać szczyptę soli, proszek do pieczenia, spirytus oraz stopniowo przesianą przez sitko mąkę. Wymieszać i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie łyżeczką deserową nakładać niewielką ilość ciasta i wykładać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor (zauważcie, że same się przekręcają). Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Kolejno obtaczać w cukrze wymieszanym z cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 26.01.2015 16:57
smakowite!!!
monika141 26.01.2015 16:09
pyszne pączusie
mirosława4 26.01.2015 15:56
smaczne są dopóki jeszcze nie wystygną :)
R'n'G Kitchen 26.01.2015 15:51
Muszę się skusić ,bo wieki już nie jadłem. Mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat