Kulasa potrawa razowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka razowa

    2 szklanki
  • sól do smaku

  • mleko

    1 szklanka
  • boczek wędzony

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Zagotować 2 szklanki wody, lekko posolić i wsypywać bardzo powoli mąkę stale mieszając. Chwilę podgotować na bardzo wolnym ogniu, następnie przelać do miseczek i zalać mlekiem lub okrasić stopionym boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat