Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kukurydziane naleśniki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
mleko 3,2% 2 szklanki
sól 1 szczypta
woda gazowana 2 łyżki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia 2 łyżki
marmolada 1 szklanka
mąka kukurydziana 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kukurydziane naleśniki

Jajka miksujemy z mlekiem i wodą, dodajemy szczyptę soli oraz stopniowo wsypujemy mąkę miksując aby nie powstały grudki. Tak przygotowane ciasto wylewamy porcjami na mocno rozgrzaną patelnie delikatnie skropioną oliwą. Placki smazymy na złoty kolor i smarujemy marmoladą. Jemy na ciepło, kiedy zanadto ostygną można je obtoczyć w rozmąconym jajku i odsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 07.06.2013 17:55
pyszne naleśniczki
Marta1986 07.06.2013 16:52
ależ smakowicie wygląda
Monika-twin 07.06.2013 15:26
fajne,oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak