Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydza z ziołowym masłem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza 2 kolba
cukier 0,5 łyżeczka
miękkie masło 100 g
lub
pieprz
sól
bazylia 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
pesto 4 pistacjowe
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydza z ziołowym masłem

Kukurydzę gotujemy do miękkości (ok. 20 - 25 minut) -do wody dajemy cukier. Kukurydzę solimy bezpośrednio na talerzu. Dzięki temu podczas gotowania nie stwardnieje. Gorącą kukurydzę podajemy z ziołowym masełkiem- najlepiej przygotować je nieco wcześniej. 100 g miękkiego masła łączymy albo z pistacjowym pesto, albo z ziołami, doprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby dobrze się schłodziło. Zimne masło podajemy z gorącą kukurydzą.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 22.11.2013 23:32
uwielbiam kukurydzę pod każdą postacią
Pyszota 19.09.2013 09:53
Ciekawy pomysł
2milutka 19.09.2013 08:29
pyszne na przekąskę;)
Kasia35 19.09.2013 08:16
świetne danie
pestka 19.09.2013 07:57
świetny pomysł , dla mnie coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak