Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuch kaszebski z brzoskwiniami.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mąka pszenna 60 dag
drożdże 8 dag
mleko 250 ml
żółtko jajek 5 szt
cukier 0,75 szklanki
masło 20 dag
brzoskwinie 6 szt

Kruszonka

mąka 5 łyżek
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuch kaszebski z brzoskwiniami.

Kroki postępowania

1
Zrobić zaczyn. Pokruszone drożdże wymieszać z letnim mlekiem ,łyżką cukru i mąki.
Krok 1 - Kuch kaszebski z brzoskwiniami. foto
2
Kiedy podrosną dodać resztę mleka i żółtka, wymieszać i dodać do przesianej mąki. Wyrabiać, aż ciasto będzie odchodziło od ścianek misy.
Krok 2 - Kuch kaszebski z brzoskwiniami. foto
3
Wlać rozpuszczone letnie masło
Krok 3 - Kuch kaszebski z brzoskwiniami. foto
4
i wyrobić. Przykryć i niech wyrasta.
Krok 4 - Kuch kaszebski z brzoskwiniami. foto
5
Na wysmarowaną blaszkę wyłożyć ciasto i cząstki brzoskwiń.
Krok 5 - Kuch kaszebski z brzoskwiniami. foto
6
Kiedy trochę znowu podrośnie, posypać kruszonką zagniecioną z podanych składników .
Krok 6 - Kuch kaszebski z brzoskwiniami. foto
7
Piec w temp.170 stop. 45-50 minut.
Krok 7 - Kuch kaszebski z brzoskwiniami. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 23.08.2014 13:51
Ciasto rewelacyjne, aż mi zapachniało :)
Zdzisław 23.08.2014 13:36
moja babcia piekła "kuch kaszebsczi z brzodami"
gibli 23.08.2014 11:59
bardzo smaczne)
kasienka23 23.08.2014 11:13
pyszny kuch!
Beatris 22.08.2014 14:54
Smaki dzieciństwa mi się przypomniały, no może wtedy były to inne owoce:) Pycha:)
Beata999 22.08.2014 14:11
Lubię każde ciasto drożdżowe.To wygląda bardzo kusząco.
Aleksandra/Olcia 22.08.2014 12:34
super ciasto
Motorek 22.08.2014 11:46
Dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak