kubusiowo-makowa pychotka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok marchewkowy

    1 litr
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • serek homogenizowany

    250 gram
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 lyżeczki
  • wrzątek

    2 łyżki
  • mak

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kubusiowo-makowa pychotka foto
Do garnka wlewamy sok marchewkowy(3/4 litra) i doprowadzamy do wrzenia. W międzyczasie w szklance soku musimy dokładnie rozmieszać budynie.Kiedy sok się zagotuje , wlewamy budynie i doprowadzamy do zagotowania naszej masy.Przekładamy do szlanek na wysokość 1/3.
Krok 2 - kubusiowo-makowa pychotka foto
Serek przekładamy do miseczki, łączymy z makiem i dolewamy do niego uprzednio rozmieszana żelatynę we wrzątku. Dokladnie mieszamy i przelewamy so 2/3 wysokości szklanki.Odstawiamy do zastygnięcia.
Krok 3 - kubusiowo-makowa pychotka foto
Pozostałą część budyniu kubusiowego przekładamy na warstwe maku. Odstawiamy do schłodzenia.
Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 28.02.2014 21:03
pyszny i piękny deser
Marlenka.S 06.02.2014 17:57
świetny deser, bardzo ładnie wygląda
lara 06.02.2014 16:00
super się prezentuje!!!
noninka77 06.02.2014 15:56
rewelacyjny deserek:)
xbasiax 06.02.2014 15:31
ciekawy deser :)
as28 06.02.2014 15:22
mniam mniam
mitek111 06.02.2014 15:19
pyszny deserek:)
iwi 06.02.2014 15:01
Przepyszny deser
artur7 06.02.2014 14:58
wyglada fajnie
Marta1986 06.02.2014 14:27
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat