Kryzysowy piernik

Kryzysowy piernik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    4 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • margaryna rozpuszczona

    1\\2 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • dżem z czarnej porzeczki

    1 słoik
  • jajka

    2 sztuki
  • kakao

    4 łyżki
  • przyprawa do piernika

    1 sztuka
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę ,cukier,kakao,przyprawę do piernika i sodę wymieszać na sucho.Dodać jajka,dżem,ostudzony tłuszcz i mleko,dokładnie wymieszać ciasto. Piec około 50 min w temp.170st Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Weronika_eM

27.06.2011 22:24
pycha

anemon

16.04.2011 08:49
Bardzo ładnie się prezentuje.

halinka1011

07.04.2011 09:30
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat