Krusztadki z groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1/2 szkl
  • żółty ser

    8 dkg
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać i pokroić cebulę, usmażyć ja i połączyć z groszkiem, doprawić do smaku.
Ciasto:
1,5 szkl maki
0,5 kostki margaryny
2 żółtka

Zagnieść ciasto z ww składników, odstawić do lodówki na 15 minut, wyłożyć karbowaną foremkę i upiec. Do wystudzonego ciasta nałożyć nadzienie, posypać utartym serem i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat