Kruszonka do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 szklanki
  • cukier

    1/3 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • margaryna

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać cukier i cukier waniliowy oraz margarynę. Posiekać wszystko nożem. Zagniatać do momentu, aż powstaną niewielkie grudki. W ten sposób przygotowaną kruszonkę rozkruszyć na ciasto i upiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 27.01.2014 17:43
mniam, pamiętam z dzieciństwa ciasto drożdżowe z dużą ilością kruszonki
Dorian 01.01.2014 21:58
zawsze wyjadalem z ciasta
Iwusia 06.06.2013 23:30
idealna taką jaką lubię
caralajna 25.01.2013 08:04
uwielbiam
Motorek 09.12.2012 09:49
extra
mirosława4 30.10.2012 21:04
robię podobną :)
Anna138 05.10.2012 21:12
Najlepsza taka
mela25 20.08.2012 08:35
robię podobną , super
Angelika10 19.08.2012 00:44
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat