Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka do ciasta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 szklanki
cukier 1/3 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka do ciasta

Do mąki dodać cukier i cukier waniliowy oraz margarynę. Posiekać wszystko nożem. Zagniatać do momentu, aż powstaną niewielkie grudki. W ten sposób przygotowaną kruszonkę rozkruszyć na ciasto i upiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 27.01.2014 17:43
mniam, pamiętam z dzieciństwa ciasto drożdżowe z dużą ilością kruszonki
Dorian 01.01.2014 21:58
zawsze wyjadalem z ciasta
Iwusia 06.06.2013 23:30
idealna taką jaką lubię
caralajna 25.01.2013 08:04
uwielbiam
Motorek 09.12.2012 09:49
extra
mirosława4 30.10.2012 21:04
robię podobną :)
Anna138 05.10.2012 21:12
Najlepsza taka
mela25 20.08.2012 08:35
robię podobną , super
Angelika10 19.08.2012 00:44
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak