Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 3 łyżki
mąka 1 łyzka
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka

Kroki postępowania

1
Cukier puder,masło mieszać palcami dodawać po trochu mąki aż masło nie będzie się kleić a z masy postanie nam krucha posypka.
Krok 1 - Kruszonka foto
2
Tak wyrobiona posypkę rozrzucamy po naszym cieście
Krok 2 - Kruszonka foto
3
Ciasto z nasza posypka najlepiej piec razem.Musi się trochę zarumienić.
Krok 3 - Kruszonka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 11.12.2012 15:50
szybka i prosta :)
babajaga1969 11.12.2012 15:22
wiem, że jest pyszna - moja mama taką robi na drożdżówkę, a ja robię na różne ciasta :))
Zdzisław 11.12.2012 14:58
do ciast i owoców

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak