Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon serowy - Hanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt
margaryna kostka 1,5 kostka
proszek do pieczenia 3 lyzeczki
cukier 2 szklanka
budyń śmietankowy 1 szt
mąka ziemniaczana 2 lyzki
ser biały 80 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon serowy - Hanka

Ciasto:
3 szklanki maki tortowej, 3 lyzki cukru, margaryna do pieczenia, 5 zoltek (bialka odstawic), 3 lyzeczki proszku do pieczenia. Wszystko laczymy ze soba, zagniatajac na kruszonki.

Masa serowa:
80 dag sera, 3 cale jaja, budyn smietankowy, szklanka cukru, 0,5 kostki margaryny do pieczenia.
Z 5 bialek ubijam wraz z 0,5 szklanki cukru na sztywna piane. Do piany dodajemy 2 lyzki maki ziemniaczanej i miksuje.

Na blache posmarowana tluszczem i wylozona papierem do pieczenia wykladamy 2/3 kruszonek, wylewamy cala mase serowa, wykladamy owoce. Ukladamy lyzka na owoce powstala z bialek piane i przypruszamy reszta kruszon. Wstawiamy do rozgrzanego na 160 stopni piekarnika i pieczemy ok. 50 min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gabi162825 08.11.2012 19:52
smaczne
ALAGOR 26.10.2012 17:07
cos w ten desen ;)
Bernadeta1 14.10.2012 00:46
lubię, to taki sernik z brzoskwiniami
annagebalska 05.10.2012 08:42
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak