Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon serowy - Hanka
3 szklanki maki tortowej, 3 lyzki cukru, margaryna do pieczenia, 5 zoltek (bialka odstawic), 3 lyzeczki proszku do pieczenia. Wszystko laczymy ze soba, zagniatajac na kruszonki.
Masa serowa:
80 dag sera, 3 cale jaja, budyn smietankowy, szklanka cukru, 0,5 kostki margaryny do pieczenia.
Z 5 bialek ubijam wraz z 0,5 szklanki cukru na sztywna piane. Do piany dodajemy 2 lyzki maki ziemniaczanej i miksuje.
Na blache posmarowana tluszczem i wylozona papierem do pieczenia wykladamy 2/3 kruszonek, wylewamy cala mase serowa, wykladamy owoce. Ukladamy lyzka na owoce powstala z bialek piane i przypruszamy reszta kruszon. Wstawiamy do rozgrzanego na 160 stopni piekarnika i pieczemy ok. 50 min. Smacznego!