Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszek z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 30 dag
mąka pszenna 60 dag
cukier puder 15 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
amoniak 1,5 łyżeczki
smietana 18% 3 łyżki
jajko 6 szt

Masa jabłkowa

jabłka 2,20 kg
galaretka 2 szt
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszek z jabłkami

Ciasto:
Z margaryny, mąki, cukru pudru, amoniaku, proszku do pieczenia, śmietany i jajek zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części i pieczemy trzy placki. Forma 25/36 , 180 stopni do 20 minut każdy.
Masa jabłkowa:
Jabłka obieramy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy do momentu aż będą miękkie i dodajemy cukier i galaretki w proszku. Mieszamy. Jabłkami przekładamy placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 21.04.2015 15:14
pyszne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak