Krupnik z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    40 dag
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • posiekana zielenina

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować w garnku ok 2 l wody, włożyć żeberka i gotować ok 30 minut. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić. Dodać do wywaru razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Dalej gotować pod przykryciem ok 20 min. Zupę doprawić solą i pieprzem, posypać zieleniną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edyta44 13.12.2011 11:19
smaczne
Gosia32 05.07.2011 19:42
mniam
mehia 21.05.2011 21:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat