Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z suszonymi śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 3 szklanki
suszone śliwki bez pestek 15 dg
woda 2 szklanki
kasza perłowa 10 dg
masło 2 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z suszonymi śliwkami

Śliwki zalać przegotowaną letnią wodą i zostawić na noc. Następnie zagotować. Po ugotowaniu połowę zmiksować i przetrzeć przez sito, natomiast drugą pokroić w cienkie paseczki. Umytą kaszę zalać wywarem i gotować 20 minut. Później dodać śliwki oraz wywar ze śliwek. Doprawić miodem i solą. Gotować jeszcze 30 minut. Po zestawieniu z ognia dodać masło i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak