Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ziemniak 3 szt
śmietana 18 proc 130 ml
sól do smaku
grzyby suszone 7 szt
natka pietruszki 2 łyżki
kasza jęczmienna 100 perłowa
wywar z kurczaka 1,5 (kostka)

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z grzybami

Grzyby pokruszyć na kawałki, dodać do wywaru z warzyw, doprowadzić do
wrzenia i gotować przez 10 minut na małym ogniu.
Marchewkę ,pietruszkę obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę
pokroić na kawałki zeszklić na maśle. Warzywa i kaszę dodać do
grzybów i gotować około 20 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania
dodać obrane,umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki.Przyprawić do smaku
solą i pieprzem. Ugotowaną zupę zaprawić śmietaną i dodać natkę
pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.05.2013 09:13
lubię krupniczek
cukiereczek 17.03.2013 08:29
Polecam na obiad
Jodaj 16.03.2013 13:59
krupniczek pycha :)
jozefinach 20.10.2012 18:36
Mniam, mniam.
ZEWA 16.10.2012 15:51
musi być smaczny
Bogusiaz 13.10.2012 18:02
jak u mojej mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak