KRUPNIK PO LITEWSKU

KRUPNIK PO LITEWSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 szkl.
  • miód

    50 dag.
  • spirytus

    1 l.
  • wanilia

    1/2 laski
  • cynamon

    - -
  • goździki

    - -
  • ziele angielskie

    - -
  • skórka pomarańczowa

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miodu dodać przyprawy, wymieszać i zarumienić, dodać wody i zagotować, zdjąć z ognia.
Mieszaninę miodu, wody i przypraw połączyć ze spirytusem oraz skórką pomarańczową.
Przelać do butelek, zakręcić i odstawić na dobę czasu. Po upływie określonego czasu, przecedzić przez watę. Przelać ponownie do butelek. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat