KRUPNIK PO LITEWSKU

KRUPNIK PO LITEWSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 szkl.
  • miód

    50 dag.
  • spirytus

    1 l.
  • wanilia

    1/2 laski
  • cynamon

    - -
  • Goździki całe Prymat

    - -
  • ziele angielskie

    - -
  • skórka pomarańczowa

    - -
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania KRUPNIK PO LITEWSKU

Do miodu dodać przyprawy, wymieszać i zarumienić, dodać wody i zagotować, zdjąć z ognia.
Mieszaninę miodu, wody i przypraw połączyć ze spirytusem oraz skórką pomarańczową.
Przelać do butelek, zakręcić i odstawić na dobę czasu. Po upływie określonego czasu, przecedzić przez watę. Przelać ponownie do butelek. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat