krupnik pachnący grzybkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt.
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • śmietana 12%

    2 łyzki
  • bulion

    2 szt.
  • włoszczyzna

    4 (w paski)
  • grzyby suszone

    2 krojone
  • kasza jęczmienna

    4 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę dodać kostki bulionowe, włoszczyznę, pokrojone w kostkę ziemniaki i kaszę. Po 15 minutach gotowania dodać suszone grzybki. Doprawić pieprzem i podbić śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 02.11.2013 08:22
rewelacyjny
Bernadeta1 17.03.2013 10:30
bardzo smaczny
Beata73 12.05.2012 15:04
super
Beata73 12.05.2012 15:04
super
kuba88 20.02.2012 10:03
super
aacaac 22.05.2011 08:34
pycha
daria899 21.03.2011 19:09
pycha
Beata73 02.01.2011 15:17
pyszny
Beata73 02.01.2011 15:17
pyszny
agnieszka214 29.12.2010 05:44
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat