krupnik na kości

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kość z wieprzowiny

  • włoszczyzna

  • grzyby suszone

    5 sztuk
  • żołądek

  • kasza jęczmienna

    3 łyżki
  • zielony groszek

    5 łyżek
  • pieprz

    3 ziarna
  • przyprawa myśliwska

  • ziemniaki

    5 sztuk
  • masło

    1 łyżka
  • posiekana zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie przez noc. Następnie dodać je do wcześniej wstawionego wywaru z kości, wsypać opłukaną kaszę, gotować ok. pół godziny. Dodać pokrojoną włoszczyznę, zielony groszek, przyprawy, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. przed podaniem dodać masło i zieleninę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat