Krupnik jęczmienny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 szklanka
  • włoszczyzna

    50 dag
  • grzyby suszone

    5 szt
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • śmietana

    1 szklanka
  • mleko

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • wieprzowina

    0,5 (z kością)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oddzielić od kości. Kości zalać wodą, osolić i podgotować. Dodać kaszę, grzyby, mięso i gotować mieszając od czasu do czasu. Warzywa zetrzeć na tarce, dodać do zupy. Po 15 minutach włożyć pokrojone ziemniaki i pokrojoną cebulę. Śmietanę wymieszać z mlekiem, połączyć z zupą. Przyprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 08.12.2013 23:37
Prosta, smaczna zupa.
romanrafal 30.04.2012 16:39
smaczny,lubię krupniczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat