Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik gryczany na mięsie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kością 30 dag
papryka czerwona 1 szt
kasza gryczana 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
natka pietruszki
warzywa 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik gryczany na mięsie

Wykonanie:
Mięso opłukać, zalać 2 ½ szklanki wody, posolić do smaku i ugotować. Następnie wyjąć mięso i oddzielić od kości. Wsypać kaszę gryczaną, dodać warzywa, przyprawić do smaku i gotować do miękkości. Po koniec gotowania dodać pokrojoną paprykę, koncentrat pomidorowy, mięso . Gotować jeszcze około 10 minut. Rozlać krupnik na talerze i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 28.01.2015 08:44
Pyszna zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak