Krupnik

Krupnik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2
  • pierś z kurczaka

  • por

  • cebula dymka

    3
  • marchew

    2
  • pietruszka

  • seler

  • ziemniaki

    4
  • kasza jęczmienna

    250 g
  • liście laurowe Prymat

    3
  • ziele angielskie

    5
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krupnik foto
Wstawiamy wywar. Mięso, por i cebulę zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Dodaje łyżkę soli. Gotujemy 20 minut.
Krok 2 - Krupnik foto
Marchew, pietruszkę i seler kroimy w kostkę. Dorzucamy do gara.
Krok 3 - Krupnik foto
Wyjmujemy dymkę wraz z porem. Gdy mięso jest mięciutkie wyjmujemy je i kroimy lub "rwiemy". Do Zupy dodajemy kaszę, ziemniaki pokrojone w kostkę i nasze gotowe mięsko. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 4 - Krupnik foto
Doprawiamy i zjadamy lub jak ja nakładamy do słoików i mamy krupnik na kiedy indziej ;) Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Czarnula666

28.09.2015 15:24
Nie :-) Poprostu nie mam czasu gotować codziennie :) A tak to odkręcam, grzeje i jem ;)

iziona

27.09.2015 18:51
To chyba jakieś studenckie zapasy :)

pestka

27.09.2015 09:00
smaczny obiad

Łukasz15

26.09.2015 22:59
Bardzo dobry

Renataj

26.09.2015 22:49
Na jesienne chłody najlepszy domowy krupniczek:)

agaK.

26.09.2015 22:38
I na zimę jak znalazł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat