Krupnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 szkl
  • ziemniaki obrane

    6 szt
  • marchewka

    2 szt
  • kości schabowe

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kosc myjemy gotujemy ok 20 min dodajemy, kroimy w kostke ziemniaki i marchewke wsypujemy, dodajemy 2 łyż kucharka i łyz włoszczyzny suszonej kucharek, nastepnie kasze płuczemy ( np w szklance - aby zupa nie była biała) gotujemy ok 25 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 16.09.2011 18:18
fajne na kostce
szajba2 18.08.2011 16:09
lubię
Barbara55 19.06.2011 17:13
często taki gotuję w domu, ale bez ziemniaków
kielcok1 25.05.2011 15:53
oczywiście, prawdziwy krupnik ziemniaków nie posiada
jasiek 08.04.2011 14:02
krupnik bez ziemniaków? istnieje coś takiego? no co wy
rakow2 16.02.2011 15:19
wolę wersję bez ziemniaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat