Krupnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    0.5 szklanki
  • skrzydełka

    4 szt
  • kostka rosołowa

    szt
  • marchew

    szt
  • ziemniaki

    3-4 szt
  • pietruszka zielona

  • sól, pieprz

  • przyprawa do zup

  • woda

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka gotujemy, ściągamy szumowinę która pojawia się w czasie ich gotowania, po czym dodajemy kostkę rosołową i startą marchew. Gotujemy około 40 minut po czym dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz wsypujemy kaszę. Gotujemy do miękkości ziemniaków po czym przyprawiamy i podajemy. Posypujemy zupę drobno pokrojoną zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 19.11.2012 19:04
dlaczego nie podajesz żadnych proporcji składników? Dodajesz przepis dla punktów czy z myślą, że ktoś z niego skorzysta?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat