Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z kremem i migdałami
Kroki postępowania
2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę. Nakłuć widelcem.
Ostudzony krem wyłożyć na ciasto.
Posypać cukrem pudrem.
kruche ciasto | |
mąka | 400 g |
cukier puder | 150 g |
masło | 200 g |
żółtko jajek | 4 szt |
sól | szczypta |
Krem: | |
mleko | 1 l |
żółtko jajek | 8 szt |
cukier | 250 g |
mąka | 80 g |
aromat cytrynowy | |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
migdały | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: