Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kruche ciasto
-
mąka
400 g -
cukier puder
150 g -
masło
200 g -
żółtko jajek
4 szt -
sól
szczypta -
Krem:
-
mleko
1 l -
żółtko jajek
8 szt -
cukier
250 g -
mąka
80 g -
aromat cytrynowy
-
cukier waniliowy
2 łyżeczki -
migdały
100 g
Przepis i sposób przygotowania Kruche z kremem i migdałami
Kroki postępowania
2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę. Nakłuć widelcem.
Ostudzony krem wyłożyć na ciasto.
Posypać cukrem pudrem.
Komentarze (37)
Załaduj więcej komentarzy (27)