Kruche z kokosem i jagodami

Kruche z kokosem i jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    3 szkl
  • margaryna

    1 szt
  • cukier puder

    3/4 szkl
  • żółtka

    5 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • budyń czekoladowy

    1 szt
  • kwaśna śmietana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki

Masa kokosowa

  • cukier

    1 1/4 szkl
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • białka

    5 szt
  • wiórki kokosowe

    150 g
  • kwaśna śmietana

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto: Wszystkie sypkie składniki mieszamy dodajemy żółtka i margarynę. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część wałkujemy i wykładamy na dno blachy, nakuwamy widelcem.
Masa kokosowa: białka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek, budyń, kokos i śmietanę. Pianę kokosową wykładamy na ciasto, na to jagody i przykrywamy startym na tarce ciastem kakaowym.Pieczemy ok. 50 mnin w 180st

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

25.03.2016 14:19
lubię takie ciasta

JOANNA16

01.10.2014 15:54
super, pyszne ciacho))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat