Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z kokosem i jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 3 szkl
margaryna 1 szt
cukier puder 3/4 szkl
żółtko jajek 5 szt
kakao 2 łyżki
budyń czekoladowy 1 szt
kwaśna śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa kokosowa

cukier 1 1/4 szkl
budyń śmietankowy 1 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
białko 5 szt
wiórki kokosowe 150 g
kwaśna śmietana 5 łyżek
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z kokosem i jagodami

Ciasto: Wszystkie sypkie składniki mieszamy dodajemy żółtka i margarynę. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część wałkujemy i wykładamy na dno blachy, nakuwamy widelcem.
Masa kokosowa: białka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek, budyń, kokos i śmietanę. Pianę kokosową wykładamy na ciasto, na to jagody i przykrywamy startym na tarce ciastem kakaowym.Pieczemy ok. 50 mnin w 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.03.2016 14:19
lubię takie ciasta
JOANNA16 01.10.2014 15:54
super, pyszne ciacho))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak