Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z budyniem i rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
margaryna 200 g
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 torebka
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar 1 kg
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder do posypania ciasta

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z budyniem i rabarbarem

Kroki postępowania

1
Rargarynę posiekać dodać mąkę, oba cukry,,jajka, śmietanę, proszek do pieczenia i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie części.
Krok 1 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
2
Jedną część wyłożyć na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną odrobiną bułki tartej o wymiarach 39x 24 cm.
Krok 2 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
3
Rabarbar umyć, obrać ze skóry, pokroić na kawałki.
Krok 3 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
4
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu
Krok 4 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
5
Na cieście ułożyć kawałki rabarbaru i posypać 3 łyżkami cukru na cieście
Krok 5 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
6
Gorący budyń wylać na rabarbar. Na wierzch zetrzeć na tartce o grubych oczkach zamrożone ciasto.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stopni i piec około 45min.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Krok 6 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 30.06.2017 18:34
Smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak