Kruche z budyniem i rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szkl
  • margaryna

    200 g
  • cukier

    1/2 szkl
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • jajka

    2 szt
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • rabarbar

    1 kg
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • cukier puder

    do posypania ciasta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
Rargarynę posiekać dodać mąkę, oba cukry,,jajka, śmietanę, proszek do pieczenia i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie części.
Krok 2 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
Jedną część wyłożyć na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną odrobiną bułki tartej o wymiarach 39x 24 cm.
Krok 3 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
Rabarbar umyć, obrać ze skóry, pokroić na kawałki.
Krok 4 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu
Krok 5 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
Na cieście ułożyć kawałki rabarbaru i posypać 3 łyżkami cukru na cieście
Krok 6 - Kruche z budyniem i rabarbarem foto
Gorący budyń wylać na rabarbar. Na wierzch zetrzeć na tartce o grubych oczkach zamrożone ciasto.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stopni i piec około 45min.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 30.06.2017 18:34
Smaczne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat