Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z budyniem i rabarbarem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 200 g
mąka tortowa 300 g
cukier 100 g
budyń owocowy 2 op
mleko 3 szkl
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z budyniem i rabarbarem

mąkę wysypać na stolnicę,dodać cukier i zimne masło.Wszystko przesiekać , a następnie zagnieść ciasto .Na pół godzinki odstawić do lodówki aby schłodzić.
2 szkl mleka zagotować ,w 1 szkl rozmieszać budyń i dodać do gotującego się mleka.(jeśli budyń jest bez cukru to dosłodzić)
Rabarbar obrać i pokroić w kostkę.
Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć formę .po nakłuwać widelcem i delikatnie zapiec ok 15 min w 180st
Wyjąć cisto ,wyłożyć budyń ,na budyń rozłożyć rabarbar,posypać lekko cukrem.Na całość posypać kruszonkę(mąka,cukier,margaryna)Ciasto piec jeszcze ok 50 min w 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 13.09.2016 08:51
bardzo lubie takie ciacho, pycha:-)
Jagódka77 21.07.2016 18:26
bardzo lubię takie ciasta
adelajda 10.06.2016 17:58
Bardzo lubię ciasta z owocami :)
Grazyna0211 16.05.2016 09:34
pyszne ciasto
Barbara13 15.05.2016 18:51
smaczne ciacho
krokus 15.05.2016 18:33
pychotka takie ciasto
Justi2401 15.05.2016 17:41
Bardzo lubię takie ciasta :)
mirosława4 15.05.2016 16:45
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak