Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2 szt
jajko 2 szt
żółtko jajek 2 szt
drożdże 1 szt
mleko 1 szklanka
mąka 1 kg
cukier waniliowy 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki

Do przesianej mąki dodajemy cukier waniliowy i szczyptę soli. Następnie wkruszamy drożdże. , dodajemy margarynę, następnie jajka, żółtka i wyrabiamy ciasto. Zarobione ciasto włożyć do lodówki na 1-2 godz. Następnie rozwałkować i pociąć na trójkąty. Uformować rogaliki. W białku które nam zostało z 2 jajek maczamy rogaliki i delikatnie posypujemy cukrem. Pieczemy w temp. 180 c na złoty kolor. Przed podaniem można posypać delikatnie cukrem pudrem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 11.01.2016 16:31
Malutkie , a napewno bardzo smaczne.
ania2610 11.01.2016 13:42
przepysznie wyglądają!
misia53 10.01.2016 19:56
Pięknie wypieczone
sliwka 10.01.2016 17:06
Zjadłabym;)))
Jadwiga/Jaga85 10.01.2016 15:59
Piękne są!
Lis 10.01.2016 15:58
Pyszne rogaliki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak