Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pierożki z jabłkiem i cynamonem
Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w mleku na małym ogniu, mieszamy i polewamy nią gotowe ciasteczka.
Orzechy włoskie siekamy, podprażamy na suchej patelni i posypujemy ciastka.
mąka pszenna | 2 szklanki |
masło | 150 dag |
smietana 18% | 1. lyzka |
jajko | 1 szt |
cukier drobny | pol szklanki |
cukier waniliowy | 1 lyzeczka |
skórka z cytryny | 1 lyzka |
proszek do pieczenia | pol lyzeczki |
jabłka | 3 szt |
cynamon Prymat | 1.5 lyzeczki |
czekolada mleczna | pol tabliczki |
mleko 2% | 3 lyzki |
orzechy włoskie | pol szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: