Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paluszki deserowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki tortowej 0,5 kg
masło 20 dkg
jajko 1
soli 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paluszki deserowe

Mąkę przesiać do miski,dodać masło i posiekać. Wbić całe jajko,dodać sól,oregano lub rozmarynu. Dobrze wyrobić.Uformować kulę i wstawić do lodówki z pół godziny. Po wyjęciu rozwałkować i formujemy wałeczki które obtaczamy w maku lub ziołach i pieczemy w temp 175 stopni na złoto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 09.11.2014 13:42
Pyszne.
gusia1000 25.02.2013 18:47
Fajny przepis.
sylwiusia055 25.02.2013 08:41
pycha chyba takie zrobię
noninka77 24.02.2013 19:24
muszę to koniecznie zrobić
eMMe 24.02.2013 19:05
wyglądają super i na pewno tak smakują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak