Kruche paluszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    125 g
  • cukru

    2 łyżki
  • margaryny

    70 g
  • jajko

    1 małe
  • śmietany

    1,5 łyżki
  • proszku do pieczenia

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniatamy wszystkie składniki ze sobą .Dzielimy na niewielkie części i robimy wałeczki ,Kroimy je na części około 10 cm i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180* C przez 20 minut.Posypujemy cukrem pudrem lub przed pieczeniem sezamem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 28.10.2013 14:38
fajny przepis
pestka 18.04.2013 09:05
super deserek!!
barbara11561 23.12.2011 00:37
pyszne
AGNIESZKA144 03.12.2011 21:17
fajne
Wacław 25.09.2011 10:11
smaczn deserek !
wolochski 17.06.2011 21:59
super
Anna133 11.05.2011 08:10
muszę spróbować :)
MAŁY 12.02.2011 16:54
pyszne
Iwusia 16.11.2010 11:08
takie paluchy są super do herbatki :)
edyta44 11.11.2010 14:00
prosze mi kilka podrzucic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat