Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z rabarbarem i jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 2 szklanki
masło 150g
żółtko jajek 1
śmietana 12% 2 łyżki
cukier puder 4 łyżki
Polewa:
mleko 120ml
śmietana 12% 3 łyżki
cukier 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżka
rabarbar według uznania
jabłka według uznania
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z rabarbarem i jabłkami

Składniki na kruche ciasto dobrze wymieszać. Schłodzić w lodówce 30 minut.
Ciasto rozwałkować cienko i włożyć to formy na tartę(np. okrągłej).
Wymieszać składniki na polewę i zalać nią ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec w 220stopniach ok. 10-15minut.
Wyjąć i na wierzch dodać pokrojony rabarbar i obrane ze skórki, pokrojone jabłka. Piec jeszcze 30 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda 31.08.2013 22:32
Hmmm, ciekawy pomysł na tartę :D
Bernadeta1 30.08.2013 15:39
Jest na pewno bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak