Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche ciasto z owocami budyniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
budyń śmietankowy 2 szt
śmietana 30% 3-4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kruche ciasto z owocami budyniem

Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać ubite jajko, 5 łyżek cukru , 8 łyżek margaryny. Całość zagniatamy, zawijamy w folie i wkładamy do lodówki. Na ok 20 min.
Obieramy owoce( np gruszki lub jabłka)kroimy w plasterki nie za ciękie.
Ciasto należy rozwałkować wylepić nim tortownice (spód i boki)Całość ponakuwać widelcem. Na ciasto wykładamy owoce możemy dodać rodzynki i dodać cynamonu.
Budyń robimy jak na opakowaniu tylko że zamiast mleka dajemy smietane dodajemy 1 łyżke margaryny i mieszamy.
Wylewamy ciepły budyń na owoce. Zawijamy brzegi ciasta do środka wkładamy do piekarnika na 60- 70 min na 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 03.02.2014 15:49
musi być niesamowite w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak