Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z jagodami pod bezą

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
margaryna 150 gram
mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
jagody 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z jagodami pod bezą

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek. Do miski wsypujemy mąkę, pół szklanki cukru, proszek do pieczenia. Dodajemy margarynę i żółtka, następnie zagniatamy ciasto, które będzie wyglądać jak kruszonka.
Krok 1 - Kruche ciasto z jagodami pod bezą foto
2
Ciasto wykładamy na blachę(tortownicę)wyłożoną papierem do pieczenia i ugniatamy do dna.
Krok 2 - Kruche ciasto z jagodami pod bezą foto
3
Na ciasto wykładamy jagody.
Krok 3 - Kruche ciasto z jagodami pod bezą foto
4
Z białek ubijamy pianę na sztywno, dodając pół szklanki cukru. Ubitą pianę wykładamy na jagody.
Krok 4 - Kruche ciasto z jagodami pod bezą foto
5
Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 40-50 minut w temp. 180 stopni.
Krok 5 - Kruche ciasto z jagodami pod bezą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 24.02.2015 07:26
pyszności, czekamy na jagody:)
fotoviderek 25.12.2013 10:06
Świetne ciacha :)
IwonaKa 16.07.2013 15:17
pycha,uwielbiam takie ciasta
Joanna23 20.03.2013 20:40
lubię ciasta z bezą
[email protected] 23.02.2013 18:46
kuszące
Stenka 19.02.2013 15:51
apetyczne
ONY_za_kare 16.02.2013 15:54
ale pychotka!
Alex_M 16.02.2013 12:38
extra :)
justys759 16.02.2013 10:13
rewelacja
pierniczkowo 16.02.2013 08:55
pyszota:)
pajbek 15.02.2013 21:10
super :-)
adelajda 15.02.2013 20:24
uwielbiam takie ciasta z bezą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak