Kruche ciasteczka maślane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło miękkie

    30 dag
  • cukier puder

    20 dag
  • mąka pszenna

    35 g
  • mąka krupczatka

    5 dag
  • żółtka

    5
  • cukier waniliowy

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło czy margaryna tylko miękkie zaczynamy ubijać mikserem dodając cukry , cały czas ubijając dodajemy jeszcze żółtka , mąki i szczyptę możemy posolić i miksujemy ciasto na wolnych obrotach. Tym ciastem napełniamy szpryce i wyciskamy dowolne kształty na papier do pieczenia .Pieczemy w temp. 140 do koloru jasno złotego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 11.11.2012 23:46
pyszne
babcia 03.05.2012 11:56
pyszne , lubię takie
babcia 03.05.2012 11:56
pyszne , lubię takie
ElizaT 17.04.2011 23:24
super
Małgorzata113 06.04.2011 07:27
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat