Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka bezowe.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka tortowa półtorej szklanki
masło 15 dag
żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 12% 3 łyżki

Piana

białko 1 sztuka
cukier pół szklanki
sól szczypta

Porada

Z porcji wychodzi około 20 ciasteczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka bezowe.

1.Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
2.Następnie ciasto wałkować i wykrawać za pomocą szklanki ciasteczka.
3.Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo dodawać cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
4.Na ciasteczka nałożyć pianę.Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5.Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 25.03.2017 20:01
Dziękuję:)
as28 29.01.2015 21:25
mniam mniam
patryska76 29.01.2015 21:00
ciekawa propozycja!
gusia1000 29.01.2015 19:50
Na pewno dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak