Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 270 gram
cukier puder 80 gram
masło zimne 200 gram
cukier waniliowy 1 czubata łyżka
sól 1/2 łyżeczki

Dodatkowo

mąka pszenna
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka

1. Masło kroimy na kawałki i przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto owijamy w folię i schładzamy w lodówce około godziny.

2. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na blacie posypanym lekko mąką i wykrawamy ciasteczka za pomocą dowolnej foremki.

3. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, do momentu zarumienienia się wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 14.04.2015 10:40
Super ciasteczka
Ola1984 14.04.2015 07:12
Uwielbiam takie domowe ciasteczka :)
Zdzisław 13.04.2015 22:45
takie słodkości bardzo lubię
anula-d 13.04.2015 21:50
uwielbiam takie
as28 13.04.2015 21:18
mniam mniam
Kasiaaa 13.04.2015 20:23
Szybkie w przygotowaniu i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak