Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem nugatowo -kawowym
Z podanych składników zagniatamy ciasto ,cukier brązowy jeśli ma ktoś młynek można sobie zmielić na puder ,łatwiej się wyrabia ciasto . Odstawiamy do lodówki na godzinę .
Po tym czasie wylepiamy foremki do babeczek ,pieczemy po 15 min w tem 180st do zrumienienia .
Mleko zagotować i zalać nim budyń nugatowy ( są to takie co się nie gotuje ) Przykryć folią spożywczą i schłodzić .
Do misy robota wrzucamy miękką margarynę i z cukrem ucieramy do białości .
Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu ,nadal ucieramy na gładką masę .
Po zużyciu całego budyń ,do masy wsypujemy kawę rozpuszczalną ,ale jako proszek i amaretto ,miksujemy aż się kawa nam połączy z masą i rozpuści .
Upieczone zimne babeczki nadziewamy kremem ,oprószamy kakaem .
Z tej porcji wychodzi ok 14szt .