Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z kremem jagodowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kruche spody 250 g
śmietanka kremowa 120 ml
serek mascarpone 250 g
cukier puder 4-5 łyżek
jagody 4 łyżki
truskawki 10 sztuk
maliny świeże 10 sztuk
jagody 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem jagodowym

1. 4 łyżki jagód zblenduj. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i mascarpone, zmiksuj szybko razem. Część kremu odłóż, a do reszty dodaj jagody. Wymieszaj. Szprycę cukierniczą napełniaj naprzemiennie 1-2 łyżkami kremu jasnego i potem jagodowym.

2. Kremem dekoruj spody. Na wierzch każdej połóż ulubione owoce, np. truskawki, maliny, jagody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 02.08.2015 20:11
Wspaniały widok!
ada.la 28.07.2015 13:09
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak