Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z jabłkiem i rodzynkami
Kroki postępowania
foremkę wyklejamy ciastem.
Do kazdej babeczki wkładamy porcję jabłek.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 35 minut.
mąka | 30 dkg |
masło | 20 dkg |
cukier puder | 5 dkg |
cukier wanilinowy | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jabłka | 2 szt |
rodzynki | 5 dkg |
budyń śmietankowy | 1 łyżka |
kakao | 1/2 łyżeczki |
polewa czekoladowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: