Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
masło roślinne 5 dag
cukier puder 15 dag
żółtka jaj 3 sztuki
kakao 2 łyżeczki
mak 3 łyżeczki
cynamon 1 łyżka
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, mąkę pszenną przesiać na stolnicę, posiekać ją z masłem, wymieszać zi masą żółtkowo-cukrową, następnie wyrobić ciasto, podzielić je na 4 części. Do pierwszej części dodać kakao, do drugiej dodać cynamon, do trzeciej mak, a do czwartej cukier waniliowy. Każdą z części dobrze wyrobić i schłodzić w lodówce. Ciasto przepuścić je przez maszynkę, formować ciastka i piec je 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.02.2014 19:20
uwielbiam takie babeczki z nadzieniem owocowym
natii3624 14.05.2012 18:11
ekstra ;)
Katarzyna/kate1980 14.04.2012 21:29
fajowe
rakow2
rakow2 20.05.2011 17:02
fajne bo kruche
Krzysztof42 13.10.2010 16:11
lubię babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak