Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 20 dkg
żółtko jajek 2 szt
mąka pszenna 35 dkg
cukier puder 10 dkg
śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Masa

śmietana 30% 1.2 litr
Masa grysikowa:
śmietan fix 1 op
serek homogenizowany 140 gram

dodatkowo

brzoskwinie w puszce 1 op
żelki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki

Mąkę rozetrzeć z margaryną. Dodać cukier, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia zagnieść ciasto. Foremki na babeczki posmarować tłuszczem. Z ciasta formować krążki nieco większe niż średnica foremek. Wykleić nim foremki, ponakłuwać widelcem boki i dno. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około 10 min.
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać śmietanę fix, delikatnie ubić. Następnie dodać serek, wymieszać. Gotową masą napełnić babeczki. Dekorować wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 02.07.2017 21:06
Dobre babeczki.
gosia56 02.07.2017 19:39
pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak