Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 15 dkg
mąka pszenna 25 dkg
cukier puder 8 łyżka
budyń śmietankowy 0,5 litra
owoce do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki

Kroki postępowania

1
Make i miękkie masło ugnieść na ciasto.
Dodaj jajka, cukier i aromat - zagnieść dodając make.
Gotowe ciasto wstaw na pół godziny do lodówki
Następnie rozwałkuj je na grubość ok 0.5 cm
Krok 1 - Kruche babeczki foto
2
Ciasto wycinaj foremkami.
Piecz ok. 15 min w 180 stopniach.
Krok 2 - Kruche babeczki foto
3
Wystudzone babeczki wypełnij budyniem i owocami.
Krok 3 - Kruche babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 05.12.2012 16:51
extra
magdziorka6 09.10.2012 18:45
świetne
fijolek91 09.10.2012 18:16
super
cooleczka 09.10.2012 18:11
wyglądają smakowicie :)
Papryczka 09.10.2012 18:01
pychota
Sylwia26 09.10.2012 17:52
smakołyki :)
mariola7 09.10.2012 17:49
ekstra
Miki 09.10.2012 17:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak